Impressionistit järjestivät 150 vuotta sitten ensimmäisen oman näyttelynsä keväällä 1874. Monet’n Impression, soleil levant, le Havren satamaa kuvaava maalaus, oli esillä näyttelyssä.

Impressionistien Normandia teemamatka vie aidoille paikoille ja festivaalitunnelmiin.

Lisieux’n pyhiinvaelluskaupungissa on hotellimajoitus ja la Chapelle-Yvonin kylässä Villa Galliassa soirée normande illanvietto infoineen ja ranskan opiskelijoille ranskan jatkokurssi – Normandie Impressionniste.

Retket suuntautuvat meren rannalle Honfleur’in taiteilijakaupunkiin, jossa vaihtoehtoisesti vierailu Eugène Boudin taidemuseossa tai muusikko Erik Satien kotitalossa. Seine-joen suulla vastarannalla on Ranskan toiseksi suurin satama Le Havre, jonka MuMa taidemuseossa vieraillaan. Le Havren kaupungissa on myös tuhansien lajien puutarha Jardins suspendus. Kukkaisrannikon Trouville ja Deauville kylpyläkaupungeissa kävellään rannalla planches puukäytäviä Belle Époque tyyliin ja tutustutaan mm. näyttelyyn ’Mondes flottants’. Lisieux’ssä kävelykierroksella käydään Pyhän Teresan Basilikassa ja näyttelyssä ’Fernard Léger , retour à la terre’.  Calvadosin departementti on myös omenaisten juomien ja juustojen valtakuntaa – näitä maistellaan soirée normande illanvietossa. Ohjelma tulossa pian www.facebook.com/villagallia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *